Zingen in de kerk

We mogen weer gaan zingen in onze kerkdiensten in Ternaard, maar wel met mate!

Dat is de uitkomst van de berekening, die we hebben gemaakt naar aanleiding van een rekenmodel van de PKN. Volgens deze berekening kunnen wij in ons kerkgebouw met een bezetting van maximaal 70 mensen 15 minuten ‘veilig’ zingen. Dan praten we over 3 lange liederen (met meerdere coupletten) of 4 korte liederen.

We hebben besloten dat we dat zo gaan doen. We vragen de voorgangers om een liturgie te houden met 3 of 4 liederen om te zingen en enkele liederen die via de Videobeelden worden vertoond en waarbij we kunnen mee neuriën. Zo hopen we onze diensten veilig en verantwoord te kunnen houden. We zijn erg blij, dat het weer mogelijk is. Door te zingen geven we immers ‘stem’ aan ons geloof en aan onze dankbaarheid.

We stoppen overigens wel met de liederen buiten. Die waren bedoeld om het niet-mogen-zingen nog een beetje goed te maken, maar dat is nu niet meer nodig. We danken de blazers van Euphonia voor hun bereidwilligheid.